Címlap
Megújult a Kőrös-ér PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Forrás : Nagykőrös Város hivatalos honlapja   
2012. szeptember 27. csütörtök, 08:44

Bizonyára más túrázni szerető embernek is feltűnt, hogy milyen szép lett a Kőrös-ér mente. A víz megtisztulásával gazdag növényvilág látható és megjelentek a halak is a mederben, amiket legkönnyebben a hidaknál figyelhetünk meg. De nem csak a vízben élő fajok száma növekedett meg, hanem a madárvilág is gazdagodott az elmúlt hónapokban – meséli lapunknak Bálint Zoltánné, a Nagykőrösi Madárbarát és Természetbarát Kör vezetője, hozzátéve:
Örömmel vettük észre, hogy mennyire rendezett lett a Kőrös-ér partja az utóbbi időszakban, így kiváló helyszíne lett a rövidebb madármegfigyelő túráknak. Egy nagyon jó folyamat indult el, hiszen a környezet megtisztulása, és a szennyvíztisztító telepről kibocsátott tiszta víz magával hozta, hogy újra visszatérhetett erre a területre egy gazdag élővilág. Az elmúlt hónapokban a megjavult túrázási körülmények között olyan fajokat figyelhettünk meg a Kőrös-ér mentén, mint a fekete gólya, nagykócsag, szürke gém, piros lábú cankó és gyurgyalag. Tudni kell, hogy bár közeledik az ősz, de a természet minden időszakban tartogat szépségeket, így érdemes kihasználni a napsütéses napokat és túrára indulni a Kőrös-ér partján. A természet mindenkinek tartogat érdekességeket, aki rászánja idejét és figyelmét. Bízunk benne, hogy a jövő esztendőben rendszeres megfigyeléseket is tudunk majd végezni a szóban forgó területen és így nyomon követhetjük a javuló folyamatot.
Természetesen, köszönet illeti a Közép-Tiszavidéki Vízügyi Igazgatóság munkáját, hogy a meder és környékének megtisztításával hozzájárultak ehhez a megújulási folyamathoz. Mára jól látszik a cég helyi "képviselőjének", Molnár Dezsőnek az a gondos törődése, amit a terület tisztántartására fordít.

Módosítás dátuma: 2012. szeptember 27. csütörtök, 08:50